Austin Food Works

Verifierat
$$ Amerikanska Södern, Amerikansk mat (traditionell), Mexikansk mat
Stängt7:30 AM - 12:00 AM (Next day)

Adress & öppettider

Tue

Wed

Thu

Fri

• 7:30 AM - 12:00 AM (Next day)

Stängt just nu

Sat

• 12:00 PM - 12:00 AM (Next day)

Sun

• 4 stjärnbetyg
    Good
  • 5 stjärnbetyg
    Great
Påbörja din recension av Austin Food Works.

Overall rating

Mikaela W.
    236
    505
    2017-06-06

Där Kåken och Djurgårdsbrunns Värdshus failade, där lyckas AFW: Att leverera en trevlig och framför allt god middag till ett lite större sällskap.

Jag var lite tveksam när jag rekommenderade AFW till min chef inför jobbmiddagen pga ovan nämnda sämre upplevelser. Vi var 12p som skulle äta - skulle vi äntligen bli nöjda?

Oh ja. Det blev vi. Nöjda och mätta. Blandat köttätare och vegetarianer i sällskapet och för första gången upplevde jag att den vegetariska maten var typ lika bra som för de som åt kött. Det har nog aldrig hänt förut. Superbra och tydlig service, och framför allt, att när köttätare fick en bricka med blandat - ja då fick de som åt vegetariskt det också! Låter kanske basic, men tro mig, det är något som få lyckats med. Och att ett ställe som verkar ha fokus på kött lyckas med det ger mig glädjetårar.

Bortsett från det: God mat, både förrätt (nachos med guca och röror) och huvudrätt. S'mores till huvudrätt för två - men så rejält tilltagen att den räckte till 6-8 och så söt att en tugga var tillräckligt.

Väger lite mellan fyra och fem, men efterrätten gör att jag håller lite på femman - för tillfället. Rekommenderas såklart varmt till det lite större sällskapet, eller för middag och häng med vännerna. Lokalen inbjuder till prat och skratt och härliga minnen.

• Foto av Agnes L.
    Agnes L.
    2340
    1030
    8665
    2016-11-18

Recensionen avser brunchen och vilken brunch det var! Har redan abstinens och vill tillbaka snart.

Efter en tung vecka kräver kroppen comfort food, det är standard, alla vet det. Vad kan vara mer comfort än fet mat och en stark cocktail mitt på dagen. Tur att det var lördag, det är mer okej då.

Tillsammans med en kär vän och en lika kär dotter bokade vi ett bord samma dag. Vet inte om vi hade tur men bra var det. Gillar verkligen känslan här. Det är mörka bord, en halv trappa ner (finns dock en mer handikappvänlig ingång) och avslappnad stämning.

Under brunchen har de en deal där du får dagens cocktail, en varmrätt och dessert (pannkaka med syndig topping) för 350kr. Bra grej. Jag valde det och tog chicken & waffle burger samt pannkaka med marshmallows, choklad och jordnötter. Dagens cocktail var en mangobellini. Burgaren var rätt speciell men god. Vinnaren var helt klart pannkakorna. Jag vill ju inte säga fula ord och jag tror du förstår vad jag egentligen vill säga om vad som hände i munnen.

Min coola dotter beställde en tallrik bacon och åt med god aptit. Även hon avslutade med pannkaka och blev underbart bemött av personalen. De gav henne papper och färgpennor som hon skapade konstverk av och gav till sin favorit-servitör när vi gick.

Jag ser verkligen fram emot att gå tillbaka och testa mer. Mer Austin Food Works till folket!

• Foto av David L.
    David L.
    2017-02-18

Vad ska man säga om Austin Food Works? Ett ord: fantastiskt! Hade verkligen en underbar upplevelse här!

Bra service, god mat och mysig lokal. Kan man begära så mycket mer? Att det inte kostade skjortan och att jag blev jättemätt gjorde ju inte saken sämre.

Till förrätt delade jag och min vän på deras berömda Mac'n'Cheese. Den var helt otroligt god!Den bästa Mac'n'Cheese jag ätit lätt. Hade jättesvårt att bestämma vilken varmrätt jag skulle ta, eftersom det fanns mycket på menyn som lät gott... Tillslut föll valet på BBQ Meat Selection: Tre olika sorters kött (lite olika dag för dag), syrade grönsaker, coleslaw och cornbread. Jag bytte ut sweet potato salladen till sweet potato fries. Så himla gott!

Kommer lätt att återvända till detta ställe. Främst för Mac & Cheesen, men även för att det fanns en massa rätter som jag bara måste prova.

Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. BBQ Meat Selection
    Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Deras berömda Mac & Cheese... bästa jag testat!
  • Foto av Pernilla W.
    Pernilla W.
    250
    2016-07-07

Det började med att jag väntade och väntade och väntade på att en hovmästare skulle få syn på mig, till slut fick jag pocka på uppmärksamhet i baren, men minsta lilla irritation försvann snabbt då jag möttes av trevliga ansikten som bara ville väl!
    Ett bord blev bokat, och senare på kvällen dök jag med sällskap upp för att avnjuta en middag på uteserveringen.
    Jag beställde en alkoholfri drink med smak av melon och gav bartender fria händer, jag blev sen serverad en drink jag skulle vilja serveras dagligen...söt melon som gjordes frisk av mynta.
    Jag delade huvudrätt med mitt sällskap, BBQ Brisket n' Lobster, som tillsammans med chipotle, guacamole, pico de gallo, lime, koriander låg på fyra tunna spröda himmelska tacoskal...och jag som inte ens gillar lobster. Efter första tuggan längtade jag redan tillbaka till nästa gång jag ska besöka stället...för tamejtusan va gott!!

• Foto av Gabriel D.
    Gabriel D.
    Sundbyberg
    2016-10-03

Du kommer hit för kött och går härifrån proppmätt.

Miljön är hipster, USA, nedsläckt och ganska högljudd. Ombonat med mängder av prylar att titta på, ganska avslappnat helt enkelt.

Det finns en del att välja på i matväg, vi delade dom förrätt på en lobstertaco med strimlat kött. Den var god men det som inte var bra var att man knappt hittade nån lobster i rätten och den kostade ändå 150 kr. När detta påtalades till servitrisen ifrågasatte hon om det var vi som hade ätit upp lobstern. Inte ok. Till slut gav hon med sig och hämtade ytterligare lobster.

När huvudrätten kom in, en blandköttallrik, insåg jag att förrätt lätt blev överflödigt för att uppnå full magen. Mängden mat var enorm. Korv, ribs, coleslaw, potatosalad, jalapeno cheese corn bread, pickles and onion, biff...

Sammantaget kan man säga att maten är ok, i stora mängder, servicen ok men har lite förbättringspotential och stämningen i lokalen är det som är den stora behållningen.

• Foto av Annelie V.
    Annelie V.
    Kungsholmen, Stockholm
    368
    2016-10-13

Jag kommer inte ihåg sist jag blev så mätt på restaurang så jag inte orkade äta upp!
    Austin har länge varit på min lista, förtjust som jag är i den här sortens mat med genuin texmex, mör kyckling, spjäll, sötpotatis pompa, såser, koriander mm.
    Vi var ett jobbgäng på 12 personer som hade bokat några veckor i förväg. Det är uppenbarligen bra tryck på Austin så bra att boka i tid.
    Servicen var trevlig och uppmärksam, snabb på vin och langa in vår förrätt som var tortillas med olika röror. Gott och alldeles lagom att snaska på.
    Huvudrätten vill jag äta tusen gånger till:
    Två rejäla kycklingben, smörig majskolv, guacamole, frasiga sötpotatis pommes med koriander, mojo rojo + extra beställning av en skål hemgjord majo.
    Så vansinnigt smarrigt och stor portion, lämnade som sagt lite pompa.
    Kommer tillbaka till Austin och det är ett sånt ställe man vill tipsa alla om.

Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Jiho! Mitt favvovin serveras som husets
  • Foto av Natalie A.
    Natalie A.
    2016-01-24

Då var det dags, min första etta. Jag tar det från början.

Vi kom in för en helgbrunch och möttes av en snabb blick från servitrisen vid kassan i baren som sedan fortsatte med det hon höll på med. Vi väntade i någon minut och började sedan fråga varandra "Väntar vi på fel ställe?", "Restaurangen börjar kanske längre in?" osv varpå hon fräste "Jag kommer till er snart!!" Redan där var intrycket väldigt dåligt.

När vi äntligen fick sitta frågade vi om något alkoholfritt att dricka. Vi fick veta att de hade färdigköpt juice på kartong, både apelsin och någon frukt som hon inte visste hur man uttalade. I kaffeväg hade de bryggkaffe. Jag höll mig till vatten.

Efter den extremt dåliga servicen blev jag positivt överraskad när de kom med lite bröd innan maten. Det var några minibuscuits som tyvärr var övergräddade så de bara smulade sönder när man försökte breda på det stenhårda smöret.

För maten självt hade jag inte gett en etta, här är det helt klart servicen som sänker betyget. Dock gjorde maten inte mycket för att höja heller. Mina pannkakor var goda men var toppade med väldigt ojämnt stekt bacon och en stor hög strimlad rå purjolök som tyvärr tog över alla smaker. Monte Cristo sandwichen var friterad och hade ett lager flottigt extrabröd runt brödet, rätt märkligt.

Någon efterrätt blev det inte eftersom det enda alternativet var pannkakor som jag ostrategiskt nog redan hade ätit. Det fanns glass också men ni förstår nog att man inte var jättesugen när jag säger att flera personer satt med jackan på inne i restaurangen... På hemsidan stog det (det står fortfarande) att de skulle ha s'mores-croissanter och donut holes mm men de hade tyvärr slutat med det.

Det här blev väldigt långt så tl;dr - meh mat, dåligt utbud, kass service.

• Foto av Mikael L.
    Mikael L.
    Tullinge
    122
    2015-12-04

Om man äter lunch på en restaurang 4 gånger inom en månad, som dessutom tar 15 minuter att ta sig till så finns det bara ett betyg att ge, full pott!

På jobbet fantiserar vi om hur det skulle vara att jobba nära AFW och kom fram till att man skulle nog äta lunch där minst ett par gånger i veckan om så var fallet...

Underbara mexikanska och amerikanska rätter som är väl tillagade och lagom kryddade.

Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Hot Texas chili dawg cheese burger with fries
    Foton från Austin Food Works - Stockholm, Sverige
    Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Philly steak with waffle and habanero dip
  • Foto av Lina W.
    Lina W.
    2016-06-16

Fin stämning , väldigt hipster med sina Mason jars överallt. Roligt dock att de använt burkarna som belysning!

BBQ och Bacon verkar lite vara deras grej med sin Amerikanska inriktning, vilket tyvärr inte är helt i min smak som Vegetarian i 9 av 10 fall!

Köttet var dock bra lagat och gott tyckte mitt sällskap!

Jag valde deras enda Vegetariska alternativ, och det kunde inte ha varit bättre i min smak!

Den friterade getosten gav den starka salladen en riktig knuff i rätt riktning! RIKTIGT GOD!

Tycker förstås att de borde haft fler alternativ, någon burgare kanske eller så?

TIPS: STOR TUMME UPP FÖR SÖTPOTATIS POMMESEN!

Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Gott och friskt vin
    Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. Roligt sätt att använda burkarna till
  • Foto av Lisa H.
    Lisa H.
    159
    187
    2016-05-01

Supertrevligt ställe för aw, middag med kompisar eller dejt! Ganska hög musik i bardelen men det är bara trevligt. Goda tequiladrinkar och bra happy hour med bra pris på bubbel.

Har ätit tacos som båda gångerna var supergoda! Helt enkelt ett toppenställe.

Foto från Austin Food Works - Stockholm, Sverige. En Miguelita! Ett måste när du är på Austin Food Works.

3 andra recensioner som ej rekommenderas för tillfället

Samlingar som inkluderar Austin Food Works