Adress & öppettider

Mon

 • 8:00 AM - 7:00 PM

Tue

 • 8:00 AM - 7:00 PM

Wed

 • 8:00 AM - 7:00 PM

Thu

 • 8:00 AM - 7:00 PM

Fri

 • 8:00 AM - 7:00 PM

Stängt just nu

Sat

 • 10:00 AM - 6:00 PM

Sun

 • 10:00 AM - 6:00 PM

Amenities and More

Rekommenderade recensioner

Foto av Användarnamn
Användarnamn
Plats
0
0
 • 1 stjärnbetyg
  Not good
 • 2 stjärnbetyg
  Could’ve been better
 • 3 stjärnbetyg
  Okej
 • 4 stjärnbetyg
  Good
 • 5 stjärnbetyg
  Great
Påbörja din recension av Chic Konditori.

Overall rating

24 reviews

5 stars

4 stars

3 stars

2 stars

1 star

 • Foto av Agnes L.
  Agnes L.
  Stockholm
  2340
  1030
  8665
  2015-06-12

  Så intressant att jag inte skrivit om stammis-fiket på Mariatorget. Här hamnar jag och den lilla ofta efter veckans akrobatik eller tillsammans med svärmor. Det är opretentiöst, charmigt och alltid ett säkert kort. Vi tycker mycket om det båda två och efter att Chokladbollen stängt sin filial här på söder vill hon alltid gå hit.

  Frukostpaketet med smoothie, juice, smörgås och bryggkaffe är alltid mitt val om tiden är rätt. Den lilla föredrar paprika, bröd och några småkakor efteråt. Just söta små kakor, maffiga bakelser och vackra glansiga bullar är det som gör Chic så skönt. Det är klassiskt konditori där ingen skulle höja på ögonbrynen om du dricker ditt kaffe på fat med en sockerbit i munnen och där du slipper uppblåsta muffins och fabriksgjorda kondisbitar. Jag blir också glad över möjligheten med varm mjölk i kaffet. Jag har spanat in deras matiga smörgåsar flera gånger och nästa gång jag går förbi ska jag testa den med räkor.

  Inredningen är enkel och uppdelad i tre delar där de inre är den lugnaste och den mot dörren minst med bara ett fåtal bord. Det är bruna bord, bruna stolar och skinnfåtöljer. Har du tänkt komma hit med barn så ha i åtanke att det är många äldre här och fikar som inte uppskattar skrattande barn. Barnvagnar får inte riktigt plats men är det fint väder så köp med dig gofikat och sätt dig i parken istället.

  Så ta med dig mormor, svärmor eller någon annan som inte behöver en latte och wi-fi för att må bra och bara njut.

 • Foto av Michael C.
  Michael C.
  Stockholm
  136
  844
  1783
  2017-05-25

  Chic är ett konditori som serverat riktigt klassiska svenska bullar och bakverk så som kanelbullar, kardemummabullar, dammsugare, hallongrottor, biskvier och kakor m.m. Och det är ju trevligt att sådant finns kvar i kontrast till alla nya trendiga caféer med sina jättemuffins och extra stora kakor.

  Vi tog en blåbärsbakelse och en bulle samt varsin kaffe latte. Kaffet var helt ok och bakverken riktigt bra. Det var lite nostalgiskt och flera gamla goda fikaminnen dök upp av att komma hit.

  Betalningen blev tyvärr lite av en besvikelse. De förvarnade att de inom en snar framtid endast kommer att tillåta betalkort och inga kontanter. Men då jag ville betala med mitt American Express kort så gick det inte, det var inte ett godkänt kort. Återigen: varför vill man spara jobb och pengar på att bara tillåta kort men ändå snåla in på att ta emot alla stora kort? Nåväl, jag kommer att undvika fler besök här på grund av betalkorten...

  Betyg
  Klassiska bakverk: 4
  Interiör: 4
  Kaffe: 3
  Betalning: 1

  Foto från Chic Konditori - Stockholm, Sverige. Blåbärsbakelse
 • Foto av Pia K T.
  Pia K T.
  Stockholm
  104
  1044
  4440
  2013-04-10
  Uppdaterad recension

  Vet inte hur det gick till, men Chic har blivit ett av mina stockholmska favorithäng. Det är det befriande ohippa och insuttna i kombination med, har jag upptäckt, riktigt gott bröd. Även om jag inte varierar mig så mycket i mina val, så är några säkra kort (beroende på hur hungrig man är) t ex grovt bröd med ost, surdegsmacka med västerbottenost (även om jag tycker det snålas med grönsakerna), mandelkrok och bananbakelsen. Herrgårdsblandning som te är bäst och rent gudomlig är dels smoothien (utan mjölkprodukter) med hallon, äpple och mango dels den färskpressade apelsinjuicen.

  Det brukar vara proppfullt på helgerna om man kommer efter 11.30, men lugnar vanligen ner sig fram emot 14-tiden. Söndagsmorgonsfrukost här är en riktig pärla, de öppnar kl 10.

  2012-02-26Föregående recension
 • Foto av Sara H.
  Sara H.
  Stockholm
  53
  486
  236
  2013-02-01
  Uppdaterad recension

  Idag var jag här igen och hämtade ut en alldeles fantastisk Angry Birds-tårta! (Valde den röda fågeln).

  Blev sååå sugen på att köpa hem alla de klassiska konditorivaror som gällde innan amerikanska giganstiska muffins och cup cakes gjorde entré; mazariner, karlsbadergifflar, kokostoppar, vaniljhjärtan, napoleonbakelser, struvor... Här kan man nämligen hitta dem och få en riktig nostalgitripp!

  Foton från Chic Konditori - Stockholm, Sverige
  2012-09-17Föregående recension
 • Foto av Emma K.
  Emma K.
  Stockholm
  17
  202
  197
  2012-02-07

  Chic är mitt absoluta favoritfik. Kanske beror min förtjusning på att jag har en förkärlek till fik och konditorier med gammaldags inredning. Ett sådant som tänker praktiskt på inredning och lägger fokus på hur tårtorna smakar eller hur goda mackorna ser ut.

  Chic känns som ett konditori som man går med mormor på. Eller som man själv går till när man vill sitta med kaffe och påtår en hel söndagsförmiddag. Bläddra i tidningen, läsa sin bok, äta en frukostmacka och fundera på att börja sticka.

  Hit kan man gå med en vän när man är sugen på en väldans god kardemummabulle, ett wienerbröd eller en liten dammsugare till sitt kaffe och skvaller. Men man kan även kila förbi påväg hem från jobbet och köpa något matigare i mackväg, beställa en tårta eller be om att få ta med sig kaffet i en pappmugg.

  I semletider har de en riktigt god version att bjuda på. Och orkar man inte en hel kan man köpa en minisemla. Också himla god!

  Personalen är alltid söt och trevlig, och de jobbar ganska snabbt för att hinna med kön som vanligtvis sträcker sig ända till ytterdörren.

  Foton från Chic Konditori - Stockholm, Sverige
 • Foto av Michael U.
  Michael U.
  Stockholm
  78
  191
  196
  2013-10-14

  När jag ngn är i trakten av Mariatorget så hoppar jag gärna in här. Ett typiskt "fik" så som dom såg ut förr. På gott o ont. Inte flashigt och inte pretto. Inte snyggt och inte spec. bekvämt. Men genuint. Gott kaffe (påtår ingår) och gott bröd. Det finns sallader och smoothies om man vill. Fast det här är mer ett "kaffe och en prinsess"-ställe.

  Foto från Chic Konditori - Stockholm, Sverige. Interiör fr Chic
 • Foto av Elin M.
  Elin M.
  Stockholm
  8
  71
  153
  2014-10-26

  Jag ogillar det mesta som går ut på att vara "koncept", ställen där det känns som ett test att beställa kaffe. Jag föredrar alltså konditorier med bryggkaffe, kanelbullar och ostmackor, låt vara på surdegsbröd men det finns även hederliga gifflar. Konditori Chic är ett sådant ställe där jag känner mig trygg. Det generösa utbudet av bakverk och mackor får fyra stjärnor, bryggkaffet får en svag trea. Det smakar bittert och lite bränt. Se till att komma hit före halv tolv på helgen, innan småbarnsföräldrarna intar stället efter lyckad shoppingtur.

 • Foto av Peter N.
  Peter N.
  Stockholm
  24
  107
  93
  2012-09-21

  Tredje gången jag är här och det är ett lite mörkt och mysigt konditori, stort sortiment på på bakverk men inget märkvärdigt. I bland dagens lattecaféer så känns ju alla konditorier lite exklusiva och det är nog där Chic tar sin extra poäng, åtminstone för mig. sedan är detta område av södermalm min absoluta favorit!!
  Betyg blir 3,5 av 5

 • Foto av Amina D.
  Amina D.
  Stockholm
  9
  225
  224
  2012-02-17

  Chic Konditor är ett av få kondisar som fortfarande ser ut som ett kondis. Här är bord och stolar i mörkbrunt, blankt trä, här står kaffe, grädde och mjölk på en separat möbel (fri påtår såklart) och här går det alltid att välja bananbakelse, blåbärstosca eller en hederlig punchrulle. Inget knussel. Allt är dessutom sådär kondisgott som man minns att det var när man som liten valde bland bakverken bakom glasdisken, som snart skulle förpackas i en tårtkartong med paketsnöre som handtag.
  Här finns även lite sallader och faktiskt väldigt goda smörgåsar. De har exempelvis gifflar - gifflar liksom! Hur gott och skönt 80-tal är inte det? Och leverpastejsmackor med saltgurka. Eller varför inte ägg och anjovis. Man behöver inte alltid krångla till det. Det gör man uppenbarligen inte på Chic Konditori, som inte är chickt någonstans. Bara väldigt gott. Och trevligt, får man väl ändå påstå.

 • Foto av Diego F.
  Diego F.
  London, Storbritannien
  18
  275
  397
  2012-02-05
  Förste recensent

  Jag var på Chic Konditori här om sistens för att avnjuta en gigantisk, nybakad semla. Ja, äntligen är det den tiden på året. Den tiden då stora, krämiga bullar skyltas i konditorier, men enbart är tillgänglig för en himlans kort tid. Jag har väntat i flera månader för att få äta en semla och vilket ställe är då bättre än Chic Konditori?
  Med läge i hjärtat av Mariatorget producerar detta bageri dagligen typiska svenska bakverk med kärlek. Det är ett ställe där det känns som om tiden har stannat. Dekorationen och tapeterna verkar ha varit där sedan urminnes tider. Men, det känns ändå inte förlegat.
  Filterkaffet är väldigt gott (med fri påtår) och semlan jag pratade om var fruktansvärt god. Krämig, degig och enbart lite söt. Utan att vara överväldigande, precis som det ska vara.
  Jag tänkte snart gå tillbaka dit för att prova på något annat bakverk. Eller varför inte en semla? Det är ju ändå den tiden på året.

  Foton från Chic Konditori - Stockholm, Sverige

4 andra recensioner som ej rekommenderas för tillfället

Samlingar som inkluderar Chic Konditori

Folk tittade även på